Balustrades

Difralu | aluminium solutions.

Verticaal gelijnde balustrade

Met zijn strakke verticale spijlen behoort deze balustrade tot de toppers in ons gamma. Bij de samenstelling kunt u kiezen voor ronde of rechthoekige profielen, verticale spijlen die doorlopen tot op de voetplaat, een montage bovenop of voorop. De uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze. Kortom, met dit type balustrade selecteert u een strak en tijdloos concept.

Realisaties

Horizontaal gelijnde balustrade

Het gebruik van horizontale lijnen kan een gevoel van openheid en lichtheid creëren. Horizontaal gelijnde balustrades maken het gemakkelijker om door de balustrade heen te kijken en dragen daarom bij tot een ruimtelijker gevoel in de omgeving.
1 of meerdere horizontale buizen, rond of rechthoekig, vormen de basis van deze balustrade die mooi aansluit bij alle bouwstijlen. Vaak wordt deze balustrade gebruikt als doorvalbeveiliging aan lage ramen. Bij de uitvoering houden wij steeds rekening met alle geldende normen waardoor er onderaan vaak gekozen wordt voor een opvulling met een glasstrook of geperforeerde aluminium plaat. Uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze.

Realisaties

Beglaasde balustrade

Het gebruik van beglaasde balustrades is een populaire keuze voor diegenen die streven naar een eigentijds en open ontwerp, waarbij de nadruk ligt op licht, transparantie en ruimtelijkheid. Beglaasde balustrades zijn voorzien van glaspanelen als belangrijkste onderdeel van het ontwerp. Dit type balustrade combineert functionaliteit met een eigentijdse en vaak open uitstraling. Het strakke uiterlijk van glas past goed bij hedendaagse architectuur en interieurs. Naast hun functionele rol dragen beglaasde balustrades ook bij aan de algehele architectonische esthetiek. Ze kunnen een gevoel van luxe en moderniteit toevoegen aan een ruimte. Diverse uitvoeringen zijn mogelijk. De focus wordt gelegd op de grote glaspartijen al dan niet in combinatie met aluminium balustrades. Ook hier houden we strikt rekening met de geldende normen waarbij we steeds kiezen voor optimale stabiliteit bij de plaatsing en voldoende dikte van het glas. Uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze.

Realisaties

Trapbalustrades & muurhandgrepen

De ontwerpstijlen van trapbalustrades kunnen variëren van klassiek en gedetailleerd tot strak en modern. Onze trapbalustrades zijn steeds maatwerk en worden ter plaatse gemonteerd. Een correcte installatie is essentieel voor de stabiliteit en veiligheid van het balustradesysteem. Uitvoeringen met verticale kokerprofielen al dan niet gecombineerd met schuine onderliggende ronde buizen en bijhorende handgreep zijn vaak de ideale oplossing voor uw trap. U kan ook opteren voor de strakkere verticale kokerprofielen gemonteerd tussen vloer en plafond. Bij de muurhandgrepen kan u kiezen voor ronde of rechthoekige profielen die op beugels tegen de muur geplaatst worden. Uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze.

Realisaties

Doorvalbeveiliging aan ramen

Doorvalbeveiliging aan ramen is essentieel om de veiligheid van bewoners en gebruikers van een gebouw te waarborgen, met name uw veiligheid staat centraal. Meerdere opties zijn mogelijk. Zo kan u kiezen voor glas geplaats in strakke verticale u-profielen. Of u kiest voor de verticale gelijnde balustrade. De correcte montage van de doorvalbeveiliging is essentieel om de veiligheid te garanderen en kan in de dagopening, raamkaders of op de gevel. Uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze.

Realisaties

Terrasschermen

Terrasschermen, ook wel bekend als terrasafscheidingen of windschermen voor terrassen, zijn structuren die worden gebruikt om beschutting te bieden tegen wind, zon, of nieuwsgierige blikken op terrassen, patio's, of buitenruimtes. Difralu opteert bij terrasschermen vaak voor rechthoekige kaderprofielen met opaal veiligheidsglas. Dit combineert stijl, functionaliteit en veiligheid om een aangename en beschutte buitenomgeving te creëren. Afhankelijk van de lengte worden de schermen verdeeld in gelijke onderverdelingen. Om de stabiliteit van de schermen te garanderen geven wij u de mogelijkheid om te opteren voor extra schuine stekers of verticale steunprofielen. Uitvoering is steeds in aluminium geanodiseerd of gelakt in RAL-kleur naar keuze.

Realisaties